iOS 5 hakkında merak edilenler!

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi hakkında merak edilen her şeyin cevapları…

Bilindiği gibi Apple, mobil cihazlarında kullanılan iOS işletim sisteminin yeni sürümünü kullanıma açtı. iPhone, iPod touch ve iPad kullanıcılarına yepyeni dünyalar açacağı iddiasında olan yeni işletim sisteminin vaat ettiği yeniliklere soru cevap formatında hazırladığımız maddeler halinde göz gezdiriyoruz.

iOS 5

iOS 5

Yükseltme

Soru: Şu anda iOS işletim sistemiyle çalışan hangi cihazları iOS 5’e yükseltebilirim?
Cevap: iOS 5’i hali hazırda iOS 4.3 kurulu olan tüm cihazlara kurabilirsiniz. iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2 ve üçüncü ve dördüncü jenerasyon iPod touch’lar ile iOS 5 kullanılabilir. Evet, iPhone 3G iOS 5’i desteklemiyor.

Soru: iOS 5’in ücreti ne kadar olacak?
Cevap: iOS 5 tamamıyla ücretsiz. Sistemi internetten cihazınıza indirip kurabilirsiniz.

Yeni Uygulamalar

Soru: Reminders nedir?
Cevap: Reminders, iOS 5 ile birlikte gelen Apple’ın yeni yapılacaklar listesi uygulaması. Uygulama App Store’da bulunabilen muadillerine oldukça benziyor. Lakin Reminders’ın belki de muadillerine göre en çok göze batan özelliği coğrafi lokasyona göre hatırlatma servisi.

Soru: Newsstand nedir?
Cevap: Newsstand iOS cihazlarınızla yeni gazete ve dergilere ulaşabilmenizi sağlayan yeni bir özellik. Newsstand sadece bir uygulamadan ziyade başlı başına bir iOS uygulaması gibi işlev görmekte. Ancak normal bir iOS dosyası görünümünden ziyade Newsstand adeta bir kitaplık görünümünde. Bu kitaplıkta takip etmek için üye olduğunuz kitapların veya gazetelerin tümünü görebilirsiniz.

http://www.iphone4servis.com/2011/12/15/ios-5-hakkinda-merak-edilenler.html/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir