İstanbul Büyükada Resimleri

Hamidiye Camii ; 2.Abdülhamid'in emriyle yaptırılan ve 1895 tarihinde ibadete açılan zarif estetik bir yapıdır.


Büyükada Vapur İskelesi ; Bu bina Osmanlı Neo - Klasik akımın Büyükada'daki temsilcisidir. 1914 yılında yapılan iskelenin Mimarı Mihran Azaryan'dır. Çinileri Kütahyalı Mehmed Emin Efendi tarafından yapılmıştır. 1999 - 2001 yıllarında restorasyon uygulanmıştır.


Panayia Kilisesi; Arabacılar Meydanı ve Çarşı Caddesi'ne açılan kapıları bulunan Panayia (Meryem Ana) Kilisesi, Büyükada sakinleri arasında (avlu kapısının konumu nedeniyle) Arabacılar Kilisesi olarak da bilinir.


Ayios Demetrios Kilisesi; İstanbul Adaları'nın Metropolitik Katedrali olan ve Büyükada'nın"koruyucu azizi" Ayios Dimitrios'a adanan kilise, 7 Mayıs 1856 tarihinde ibadete açılmıştır. Kiremit örtülü kagir yapının mimarı Fistiki (Fistikos) Kalfa'dır.


Hased Le Avraam Sinagogu; Büyükada'nın ilk ve tek sinagogu olan Hesed Le Avraam, 2. Abdülhamid döneminde (adanın Yahudi nüfusunun tapınma gereksinimlerini yerine getirmek için) inşa edilmiştir. O güne değin cemaat ileri gelenlerinin evlerinde Cuma akşamları ve Cumartesi günleri toplanarak dua eden yazlıkçılar, bir sinagog yaptırmaya kara verirler.


http://enucuztatilyerleri.net/istanbul-buyukada-resimleri.html/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir