Uçakla Seyahat Etme Korkusu Nasıl Yenilir

 

şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu  haber

olarak sizi için araştırdık.Ramazan bayramında tatile çıkan insanların genelde tercihi uçak olmuştur.Uçaklar sayesinde mesafeler kısalıyor ancak insanlardaki uçak korkusu kolay kolay geçmiyor.İşte bunun çözümü ;

Bazıları için uçakla seyahet etmek heyecan verici bir macerayken bazıları içinse korku dolu anlar olabilir. Bu yazımızda uçak knorkunuz varsa nasıl başedebileceğinize değineceğiz.

İş için olsun veya tatile gitmek için olsun günümzüde zamandan kazanmak ve seyahat yorgunluğundan kurtulmak için ulaşım aracı olarak havayolunu kullanmak giderek daha fazla tercih edilmektedir. Havayolu ile seyahat etmek, seyahatimizi daha önceden planlayıp erken rezervasyon avantajlarından yararlanarak kara yolu ile sehayat etmekten çok daha ucuza bile malolabilmektedir. Ayrıca kaza istatistiklerine göz attığımızda havayolu ile seyahat etmek karayoluna göre çok daha az risk içermektedir.

ucak korkusu

ucak korkusu

Taksi veya servis ile hava alanına doğru yola çıktığınızda heyecan ve korku hissetmemenize rağmen hava alanının kapısından içeri girdiğinizde kalp atışlarınız hızlanmaya mı başlıyor ?
Bunun nedeni ne olabilir?

şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu haber olarak bu korkunun nedenlerini sıralıyoruz.:
1. Yükseklik korkusu
2. Kalkış ve iniş anında yaşananlar.
3. Çevremizdeki insanların uçak yolculuğu ile ilgili kötü tecrübeleri
4. Medyada izlediğiniz uçak kazası haberleri

sayılabilir.

Bu gibi etkenler uçak yolculuğuna başlamadan önce daha sinirli olmanıza neden olabilir. Şimdi bu kötü ruh halinden kurtulmak ve korkularınızla başedebilmek için yapabileceklerinize bir göz atalım.

şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu Uçuş Sırasında Sakin Kalmak İçin Yapabileceklerinizi Kısaca Özetliyoruz;

Kalkış ve iniş sırasında yaşanabilecek olumsuzluklardan endişelenin yanında, türbülans da uçuş korkusuna neden olabilir. Türbülans havanın normal akışında yaşanan bozukluklar nedeniyle yaşanır. Günümüzde uçaklarda türbülansları önceden belirlemeye yarayan aletler bulunmasına karşın bazen öngörülmeyen nedenlerle uçaklar türbülansa girebilmektedir. Ama genelde pilotlar türbülanslı alanları önceden belirleyip uçuş rotasını buna göre belirlemektedirler.

şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu Uçuş korkunuzla baş edebilmek için yapabileceklerinizi aşağıda sıralamıştır.

1. Hava alanına uçuş saatinden mümkün olduğunca önce ulaşın. Eğer havaalanına uçuş saatine çok yakın bir zamanda ulaşırsanız, uçağa yetişip yetişememe endişesi sizi sinirli ve stresli yapacaktır. Alana mümkün olduğunca erken gitmek uçuş öncesi işlemleri rahat rahat bitirmenizi ve gereksiz endişelere kapılmamanızı sağlayacaktır.

2. Uçuş korkunuz varsa oturacağınız koltuğun mümkün olduğunca uçağın ön tarafına yakın olmasını sağlayın. Çünkü türbülansa yakalanma durumunda uçağın arkası önüne göre daha fazla etkilenecektir.

3. Kabin görevlilerine ve yanınızdaki diğer yolculara uçuş korkunuz olduğunu söyleyin. Bu sayede çevrenizdeki insanlar ve kabin görevlileri seyahatiniz süresince acil bir durum oluşup oluşmadığını anlamak için ara sıra sizi kontrol edeceklerdir.

4. Kalkış ve iniş sırasında pencerelerdei perdeleri kapatmanız yasaktır. Ama koltuğunuz pencere kenarında ise uçuş sırasında perdeleri kapatın. Bu sayede yükseklik korkusuna kapılmazsınız.

5. Yanınızda oturan kişiler ile sohbet edin.

6. Ailenizden biri ile seyahat edecekseniz, elini tutun. Bu sayede daha sakin olursunuz. Eğer yalnız sehayat edecekseniz, ne kadar komik görüneceğinizi bir kenara bırakarak kendi elinizi tutun.

7. Korkunuz nedeniyle gerçekte var olmayan sesler veya uçağın normal olarak çıkardığı sesleri duymanızın ve endişelenmenizin önüne geçmek için müzik dinleyin. Kulaklıklarınızı takarak gözünüzü kapatın ve sevdiğiniz müzikleri dinleyin.

8. Uçuç öncesinde çay, kahve gibi içecekleri çok fazla tüketmekten kaçının. Bu içecekler sizi dahada hassaslaştıracaktır.
Ayırca uçuş öncesinde çok fazla sıvı tüketmemeye özen gösterin. Tuvalet ihtiyacı hissetmeniz de sizi daha fazla sinirli yapacaktır.

9. Tedirgin olduğunuz durumlarda mümkün olduğunca sık ve derin nefes alın. Aldığınız nefes sayısını saymak dikkatinizi uçuştan uzaklaştımanıza yardımcı olacaktır.

10. Uçuşla ilgili bilgi (yükseklik, hız, dışardaki hava sıcaklığı vb.) veren ekranlara odaklanmamaya çalışın.

11. Uçuştan önce yanınıza ilginizi çeken gazete ve dergiler alarak seyahat süresince bunları okuyun.

12. Gözlerinizi kapatıp mutlu olduğunuz zamanları gözünüzün önünden geçirin. Yada uçak yolculuğunuz sonucu varacağınız yeri ve orada neler yapacağınızı düşünün.

http://sahinnparadisegelenekselramazancoskusu.net/ucakla-seyahat-etme-korkusu-nasil-yenilir.html/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir