Yumurta: Can Bulan Sağlık Deposu

Yumurta: Can Bulan Sağlık Deposu

 

Yumurta eski dönemlerde halk tarafından iyi şansın sembolü kabul edilirmiş. Her çağda ve her devirde sevilerek tüketilen yumurta içerdiği zengin besin öğeleri nedeniyle tam bir hayat kaynağı… Gelişim için gerekli protein, vitamin, mineral ve yağa sahip olan yumurtayı çocuklarınızın özellikle kahvaltılarından eksik etmeyin. Bir yumurta da ortalama 6 gram kadar yağ, çok az Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre miktarda da karbonhidrat vardır. A Vitamini ve bazı B vitaminleri açısından da zengi bir besin maddesi olan yumurtada demir, fosfor, magnezyum, kükürt ve sodyum gibi mineraller de bulunuyor. Yumurtanın kabuğu ise kalsiyum tuzlarından meydana geliyor.

Yumurtanın Sarısı mı Beyazı mı?

Yumurtanın sarısı, akına oranla daha fazla yağ, protein ve demir içeriyor. Bu nedenle beslenme problemi olanlara, kansızlık sorunu yaşayanlara yumurta sarısı yemeleri öneriliyor. 1 adet yumurta da 80 kalori bulunuyor. Yumurtanın içi kadar günümüzde dışı da renkli, beyaz ya da kahverengi kabuklara marketlerde rastlamak Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre  mümkün. Seçim yaparken şu bilgiyi göz önünde tutmanızda yarar olabilir. Kahverengi kabuklu yumurtalar beyazlara oranla daha fazla vitamin içeriyorlar.

Satın aldığınız yumurtayı buzdolabında saklamalısınız böylece A Vitamini yönünden zenginliğini de korumuş olursunuz. Yumurtayı satın aldıktan kısa süre içinde tüketmek gerek. Aksi halde B12 vitaminin de azalma söz konusu oluyor. Yumurtayı pişirirken taze ya da katı tercihiniz yumurtanın faydalarına bir sınır getirmiyor Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre sadece katı yumurtadaki folik asit miktarı biraz azalmaya uğruyor. Her yiyecek gibi yumurtayı da aşırı tüketmemek gerekiyor. Fazla tüketilen yumurta yarardan çok zarar getiriyor. Hayvansal besinlerde bulunan kolesterol damar sertliğine, yüksek tansiyona ve bazı cilt hastalıklarına yol açıyor. Elbette yumurtayı tüketmeyi bu bilgiden sonra kesmeyin, Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre  yumurtada bir canlının gelişimi için gerekli tüm besin öğeleri bulunuyor. Sadece dikkatli tüketin yeter.

Yumurtanın Taze Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız

Yumurta tazeliğini 14 gün boyunca korur. Yumurtanın tazeliğini anlamak için onu ışığa Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre tutun. Eğer içi pembemtrak bir saydamlıktaysa yumurtanız taze demektir. Bayat yumurta saydam olmaz. Yumurta durdukça içindeki sıvı kayba uğradığı için hafifler. Suya daldırılan yumurta taze ise dibe çöker. Eğer suyun yüzüne doğru çıkıyorsa bayattır. Yumurtayı kırdığınızda akı ve sarısı dağılıyorsa da yumurta bayat demektir. Katı pişmiş yumurta uzunlamasına ortadan ikiye kesildiğinde sarısı tam merkezde ise yumurtan tazedir.


Yazar Hakkında: Yemek yapmaya ve sağlıklı beslenmeye ilgi duyan yazar, aynı zamanda bir anne Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre ve ev hanımıdır. Uzun yıllarca edindiği bilgi ve deneyimlerini makale yazarak okuyucularıyla paylaşıyor. Baharatlar, meyve Suatanlee doktorlar izle spartacus izle dizi izle saçma bana göre ve sebzeler ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere bu makaleler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

http://sahinnparadisegelenekselramazancoskusu.net/map/article29.html

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir