Fethiye'de Yoga Tatili

Mekan yine güney sahillerimiz, Fethiye. Bu kez tatil köyünde değil, doğayla içiçe olduğumuz bir vadideyiz. Kabak Vadisi. Fethiye'den Antalya'ya doğru uzanan Likya yolu üzerinde, arabayla gidilen son durak. Ünü tüm dünyaya yayılmış olan Kelebekler Vadisi'nin hemen arkası. Vadinin tepesindeki köye kadar arabayla gidiyorsunuz. Oradan aşağıya inmek için 25 dakikalık bir yüfüyüş yolu var. Eşyalarınızı bir katıra yüklüyorsunuz ve doğanın tam göbeğinde, muhteşem bir manzara eşliğinde yürüyorsunuz. Vadiye ulaştığınızda, yüzünüze çarpan serin hava, gördüğünüz manzara, yorgunluğunuzu hemen unutturuyor. Kabak Camping, Nilüfer ve Levent Akad çiftinin 1970 yılında keşfettiği bir yer. Önce tatillerini geçirdikleri, sonra ağaç evlerden oluşan küçük, sevimli bir tesis haline getirdikleri dağların arasına sıkışmış bir cennet... Yoga ve meditasyon tatil için de seçilmiş en uygun yer. Şehir havasını asla hissetmeyeceğiniz, televizyon ve gazetelerden uzak durabileceğiniz, cep telefonunuzun çalamayacağı bir ortam. Kendinize dönüp, doğayı içinize çektiğiniz, arındığınız nokta!


Güne yogayla başlanır.

Kabak Vadisi, yoga ve meditasyon tatilinin yapıldığı yerlerden biri. Çünkü, Şehirden uzaklaşıp tatil havasına girdiğimiz zaman 'gerçekten' kendimiz oluyoruz. Rollerimizi, yalanlarımızı, sorunlarımızı şehirde bırakıyoruz. Yoga öğreticisi, tatil programını, grubun yaş ortalamasına, tarzına ve ihtiyaçlarına göre hazırlıyor. Genelde güne yoga yaparak başlanıyor ve yine yoga yaparak bitiriliyor, yoga felsefesi üzerine toplu sohbetler yapılıyor, isteyenler Yoga eğitmeni ile özel olarak konuşup, sorunlarını anlatabiliyor. Bir çeşit grup terapi denilebilir.

Kabak Vadisi'nde ilk tatil

Sabahın erken saatleri. Herkes deniz kenarında. Müthiş bir sessizlik. Tek duyulan dalgaların kıpırtısı. Taşlardan oluşturulan çemberin içinde güne yoga yaparak başlıyorsunuz.

Sabahki yoga seansından sonra öğlene kadar herkes serbest. Yoga eğitmeni, kimseyle konuşmamayı, sigara içmemeyi sadece doğanın seslerini dinlemeyi öneriyor, Saat 12.30'da ikinci seans başlıyor.

Akşamüstü, ağaçların altında oturup yoga ve meditasyon üzerine sohbetler yapılıyor.

Gece, vadinin en ürkütücü olduğu an. Yine deniz kenarı, büyük bir ateş yakılmış ve etrafında dans ediliyor. Unutmayın dans da bir çeşit yoga...

Tatiller genelde bir hafta sürüyor ve dünyanın her yerinden katılım oluyor. yoga tatili için burası tam bir rahatlatıcı etki bırakıyor. Kendinizi dinliyor ve huzur buluyorsunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir