Gönen Tatil, Gönen Kaplıcaları

Antik çağda adı Asepsus olan Gönen, daha sonraları kaplıcaları nedeniyle Artemea adını almış. Tarihin izlerini taşıyan bu kaplıca bölgemiz, Marmara Bölgesi'nin en tanınmış kür merkezlerinden biri, Gönen güzellik merkeziyle de ayrı bir yere sahip. Gönen tatil yapmak ve gezi için gidilebilecek güzel yerlerden birisidir.

Bu ayki yolculuğumuz Marmara'nın güneyine, Kapıdağ Yarımadası'na doğru. Erdek özellikle de istanbullular için belki de tatil yerleri arasında daha farklı bir yere sahiptir. Hem yakın hem de iklimi ve denizi güzel. Zamanla, her yerde olduğu gibi orada da nüfus çoğaldı, tarzı değişti. Şimdi, hızlı feribot sayesinde Erdek daha da yakın, istanbul'dan çıktıktan iki saat sonra orda oluyorsunuz. Kapıdağ Yarımadası'ndaki, özellikle Gönen'deki kaplıcalar hakkında önemli ve ziyaret edilmesi gereken yerler vardır. Bu yazımızda, çok bilinmeyen Zeytinli ada kaplıcasından bahsedeceğiz. Zeytinliada aslında bir adacık ve Erdek'e de çok çok yakın. Limanın dalga kıranı bittikten sonra aslında iki kulaç! Küçük bir balıkçı teknesiyle adaya geçebilirsiniz. Adadaki bu kaplıcanın bildiğimiz kapılacalardan çok farklı bir özelliği var. Bir mağaranın içinden çıkan şifalı su fakat ziyaret ettiğimiz sıralarda bu şifalı su kullanıma kapatılmıştı.

Erdek Belediyesi idaresine geçen Zeytinliada'nın doğası çok hoş ama maalesef bakımsız. Adanın ortasında küçük bir mağara var ve bu mağaranın içine mermer merdivenlerle giriyorsunuz. Küçük bir göl karşınıza çıkıyor. Sıcak suyunun gözle ilgili rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Ama kullanımı çok çok eski yıllara uzanıyor. Çok eski yıllarda doğal göleti rahibeler kullanırken, yan taraftaki küçük kaplıcayı da rahip kullanıyormuş. Suyun sıcaklığı 26 derece. Bağırsak, karaciğer ve safra yollarına iyi geldiği söyleniyor. Banyo yapılan bölüm dışında bir de "ayazma" adı verilen içme var bu adada. Eski tarihlerde bu suyun şişelenerek yurtdışına bile gönderildiği söyleniyor.

Gönen kaplıcaları

Gönen kaplıcaları


Erdek'teki Agrigento Otel adını, Sicilya'da bulunan kayıp kent Agrigento'dan alıyor ve içerisindeki birbirinden ilginç objelerle gerçek bir müzeyi andırıyor. Erdek'teki yaz kış açık olan tek otel burasıymış.
Yıldız Otel, kaplıcaların bulunduğu bölgedeki en lüks otellerden biri. Bu bölgede her keseye uygun otel bulmak mümkün çünkü amaç herkesin kaplıcalardan yararlanabilmesi.Her bütçeye uygun olmasından dolayı gönende ucuz tatil yapabilirsiniz.

Güzellik merkezi
Gönen kaplıca bitki banyosu

Gönen Kaplıcalarında güzellik ve zayıflama merkezi de var. Bitkisel tedavi uygulanan merkezde, bitki banyoları da yapılabiliyor. Şifalı bitkilerin kökleri, yaprakları, tohumları oluşumlarına göre belli aylarda, ya yaprakları koparılarak ya da kökleri toprak altında kurutularak özel formüllerle kaynatılıyor. Gönen'deki bitki banyoları bu karışımlarla yapılıyor. Bitki suyu ile deri arasında bir elektirik akımı meydana geliyor. Bu elektirik akımı, şifalı bitki suyundaki yüksek enerji maddeleri deriden geçirerek vücudun içine girmesini sağlıyor. Kan dolaşımıyla da kısa sürede bütün vücuda yayılan bu maddeler, başta bütün salgı bezleri olmak üzere vejatatif sinir sistemini, bütün doku hücrelerini etkileyerek bozulmuş organları sağlığına kavuşturuyor. Gönen Kaplıca Merkezi'nde ayrıca aromaterapi, parafin banyosu, cilt bakımı ve zayıflama selülit programı da var. Uygulanan tedavi yöntemlerinden bazıları da şunlar: Eklem içi ve lokal enjeksiyonlar, kısa dalga dlatermi, elektrodiagnostik test, ultrason, idrar ve şeker tahlilleri, ziya banyosu, vibratör tedavisi, duş katedar, sauna, lokal parafin banyosu, sualtı genel masaj, havuzlu banyo, röntgen çekimi, akupunktur, aromaterapi.

Yukarıda bahsettiklerimizden dolayı kaplıcalara ve doğa güzelliklerine ilginiz varsa gönende tatil yapmayı sizlere tavsiye ediyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir