Mardin Gezi Ve Tatil

Mardin Tatil

Her sokağından, her binasından, alabildiğine uzanan Mezapotamya toprağından, yani her karışından tarih akan bir kent Mardin, Bir zamanlar kargaşanın hakim olmaya çalıştığı bu topraklar, kavgaya hiç meyil vermemiş; hoşgörüyle kucaklamış toprağından gelip geçen insanları, Süryanisini de Müslümanını da, Huzurun hakim olduğu bu topraklarda gezerken, mutfağından el sanatlarına, otlarından geleneklerine, Mardin'de yaşam kültürüne dair öğrenilecek pekçoy şey olduğunu göreceksiniz.
Mardin eğer tarih ve kültürel merakınız varsa tatil yapmanız için önerebileceğimiz illerin başında gelmektedir. Mardinde tatil yaparken birçok kültür mirasını yakından görecek ve tarihin kokusunu doya doya içinize çekeceksiniz.
mardin tatil


Mardinde tatil için o kadar çok mekan ve o kadar büyüleyici manzaralar vardı ki
Arkeoloji müzesi, yemyeşil uzanan yukarı Mezopotamya havzası, Darülzafaran Manastırı, Büyük Mardin Oteli, Cercis Murat Konağı, Tarihi Erdoba Evleri, Lokman hekim dükkanındaki şifalı otlar....Hasankeyf ve Dicle nehri.

Mardin yemekleri

mardin yemekleri
Tatil için genel manada merak edilen bir diğer önemli husulardan biriside hiç şüphesiz mutfak ve o yöreye ait lezzetler. Et, bulgur, baharat ve ot dörtlüsü özgün mardin sofrasının baş taçlarıdır. Kavurmaları , kuyruk ve iç yağlar ayrıca kuzu tandırlar tadmanız gereken lezzetler arasında yer almalı. Ayrıca otlar ve baharatlarla hazırlanmış birbirinden ilginç ve lezzetli mezeleride denemelisiniz. Özellikle de kişnişin bolca kullanıldığı mezeler. Kişniş Mardin mutfağında bolca kullanılan bir ot ve inanılmaz lezzet katıyor mezelere. Zengin sofraların yanında, meşhur Süryani Şarabı, badem şekeri, leblebileri derken herbirinden ayrı ayrı tadıyorsunuz.

Genel manada Mardin ucuz bir şehirdir bu doğa, tarih ve kültürel mirasa ucuz tatil yaparak şahit olabilirsiniz her keseye uygun ve şartlarınızı zorlamadan gönül rahatlığı ile tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Mardini ve gezilecek yerlerini tek tek anlatmaya kalksak sayfalar dolusu yazmamız gerekebilir bu yüzden yazımızı kısa kesip merakınızı mardin'i görerek ve tatil yaparak atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir