Thalasso Tatili

 Thalasso, Yunanca'da "deniz" anlamına geliyor. Thalasso terapi ise sıcak deniz suyuyla yapılan ve günümüzde popülaritesi gittikçe artan bir terapi yöntemi. Deniz suyunun sindirim, dolaşım problemlerine ve romatizmal ağrılara iyi geldiği, stres giderici etkisi olduğu biliniyor, Bu yüzden selülitlerin giderilmesinde, kronik ve romatizmal ağrıların azaltılmasında, bağırsak rahatsızlıklarında ve uykusuzlukta terapi amaçlı kullanılıyor. Deniz suyunun faydası; içindeki elektrolit ve minerallerden kaynaklanıyor, Deniz suyu ve yosunların içindeki sodyum, potasyum, demir, magnezyum gibi mineraller metabolizmayı hızlandırıyor ve vücuttaki toksinlerin atılımına yardımcı oluyor.

Deniz suyu ve deniz kökenli mineral, tuz, yosun gibi maddeler kullanılarak yapılan terapilerin hepsine genel olarak "thalasso terapi" deniyor. Termal sulara alternatif olarak çıkan thalasso terapi, deniz derinliklerinden çekilen temiz deniz suyunun 32-37 dereceye kadar ısıtılarak çeşitli formlarda kullanılmasıyla uygulanıyor. Ancak thalasso terapi kürlerinde yosun, su kadar vazgeçilmez bir unsur. Yine burada kullanılan ekipmanın ve uygulamanın bilimselliği de çok önemli. Aksi takdirde uygulama, deniz suyuyla banyo yapmak ve biraz da yosuna bulanmanın ötesine geçmiyor. Deniz suyu, kan plazması gibi, 104 ana element ve mineral içeriyor. Cildin gözeneklerine nüfuz eden deniz suyu, dolaşım sistemine girerek vücut fonksiyonlarını dengeliyor. Bu nedenle denize girmek vücut için son derece faydalı. Fakat, ısıtılmış deniz suyuna girmek bu etkilerin daha da artmasını sağlıyor, Thalasso merkezlerinde denizden pompalanan su, filtre işlemlerinden geçtikten sonra özel havuzlara veriliyor. Isıtılmış deniz suyunda 20 dakika kalmak vücut üzerinde, hem fizyolojik ve hem de psikolojik açıdan pozitif etkiler yaratıyor.

Türkiye'de thalasso terapi yaptığını söyleyen çok sayıda tatil yer var. Ancak gerçek anlamda bu tip bir hizmet sunan çok az sayıda thalasso terapi merkezi bulunuyor. Çünkü bu tip tesisler kurmak çok fazla emek ve zaman gerektiriyor. Bu tipte bir alt yapıya sahip bazı merkezler ise yönetim anlayışından dolayı maalesef çok da iyi İdare edilemiyor. Bu yüzden gideceğiniz merkezi önceden çok iyi araştırıp seçmenizde fayda var.




Thalasso sözlüğü



Aquagym: 32-34 derecede ısıtılmış deniz suyu havuzu içinde yapılan su jimnastiği ve basınçlı su pompalarının yaptığı sualtı masajı. Bu masajın kasları gevşetici, stres giderici özellikleri bulunuyor.

Balneo terapi: 34-35 derece ısıtılmış deniz suyunun kullanıldığı, özel küvetlerde yapılan bir uygulama. Dolaşım yönünde masaj yapılıyor. Uygulamaya katılan özel yağlar ve yosunlar ile vücudun rahatlaması sağlanıyor.

Jet duş: Vücudun çeşitli bölgelerine uygulanan basınçlı deniz suyu masajı. Kan dolaşımını hızlandırıcı, vücut direncini artırıcı etkisi var.

Ayak duşu: Problemli ayaklara uygulanan, dolaşım bozukluğu ve şişliği giderici bir terapi. Soğuk-sıcak deniz suyu belirli aralıklarla ayak ve bacak bölgesine duş şeklinde uygulanıyor.

Afüzyon: Duş başlıklarından ısıtılmış deniz suyu verilen ve bu suyun yarattığı basınç gücü ile uygulanan bir masaj çeşidi. Kan basıncını düzenleyici, kan dolaşımını hızlandırıcı, ciltteki pürüzleri giderici özelliği var.

Vücut bakımları: Deniz ürünleri baz alınarak hazırlanan kozmetik ürünlerle yapılıyor. Yosun ve benzeri deniz ürünlerinden elde edilmiş jeller kullanılarak yapılan bakımlar soğuk ve sıcak olarak uygulanabiliyor. Soğuk uygulamalar genellikle varis problemi olanlar için tercih ediliyor. Vücut bakımları arasında ayrıca estetik amaçlı göğüs ve sırt bakımları da bulunuyor. Yosun maskelerinin amacı vücutta biriken toksinlerin atılması, metabolizmanın hızlandırılması.

Cilt bakımları: Cilt bakımlarında da deniz bazlı kozmetikler kullanılarak cildin derinlemesine temizlenmesi sağlanıyor. Cilt tipine uygun olarak seçilen özel maskelerle cilt canlılık kazanıyor.

Thalasso Merkezleri Türkiye'de çok fazla yaygınlaşmamıştır bazı tatil köyleri ve tatil beldelerinden bu uygulamayı yapan yerler vardır.

Sheraton Çeşme Resort Hotel
Türkiz Thalasso Center
Yasmin Bodrum Resort
Rixos Hotel Beldibi
Gloria Verde, Asklepiom Thalasso Center
Lykia World Merkezi
Maritime Pine Beach Resort Thalasso Merkezi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir