ABANT URLAUB ABANT TATIL ABANT TATIL YERLERI



Çevresi çam ormanlariyla kapli bir göl olan Abant ve çevresi, yilin dört mevsimi boyunca, dinlenmek için kaçacak bir yer arayanlara huzurlu bir siginak sunuyor. Yilin her mevsimi ziyaretçilerine yapacak doga etkinlikleri ve görecek dogal güzellikler sunan, tatil düskünlerinin en önce ögrendikleri adreslerden biri. Abant'ta güzelim agaçlarin o dogal kokulari içerisinde keyifli bir tur atabilir, alabaligi yenebilecek en iyi beldelerden birinde yiyebilir, gölde su bisikletiyle dolasabilir ya da isterseniz faytona binebilirsiniz. Abant, Anadolu'da sayilari hiç de az olmayan dogal cennetlerimizden bir baskasi, size düsense gidip onu kesfetmek.

Abant tatilciler tarafindan uzun süredir bilinen bir merkez oldugundan, yörede tatilcilere yönelik hizmet veren isletmeler belli bir tecrübenin üzerinde, bu nedenle oraya yapacaginiz bir gezide sikinti yasama ihtimaliniz düsük.

Çevresi çam ormanlari ile kapli, tatli su gölü ile anilan Abant'ta, bir hafta sonu için kendinize mutlaka firsat yaratilmalisiniz. Abant'ta dört mevsim farkli tatlari yasayacaksiniz. Ilkbahar ve sonbahar da gölün romantik tadini doyasiya yasarsiniz. Göl kiyisinda, salincakta sallanarak sohbet belki bir saat sekerleme, su bisikleti yada sandalla gezinti, gölün çevresinde faytonlarla, bisikletlerle tur, her bakis açisinda göle yansiyan çam ormani renginin verdigi his, en keyifli tatilleriniz arasindaki yerini almasi için yeterli olacak. Bu arada tertemiz dag ve orman havasinin açtigi istahiniz için, kendin pisir kendin ye tarzi ziyafet ideal. Kis aylarinda kar yagarken gittiginizde, gölün yok oldugunu göreceksiniz, sasirmayin. Her yer bembeyaz, orman kar örtüsü altinda ve manzara mükemmel. Buz kapli ve karlar altindaki gölün bir kiyisindan karsi kiyiya yürüyerek geçerken farkli bir tat alacaksiniz. Kisin atlarin çektigi kizaklarla göl turu yapip, gölün üzerinde mangalda sucuk ve kirmizi sarap keyfi bizim tavsiyemiz. Kir kahvelerinde sürekli sicacik demli çay ve mis kokulu kahve keyfi de göz ardi edilmemeli.
Dönüs yolunda, yöre halki, yörenin kendine özgü tarhana, eriste, yagli peynir, tereyagi, çam bali ve çesitli meyve-sebze gibi köy ürünlerini satiyorlar. Mevsime, zevkinize ve ihtiyaciniza göre dogal ürünlerden alisverisinizi yapin ki, eve döndükten sonra bir süre de bu büyü devam edebilsin.


NASIL GIDILIR
Istanbul'dan özel araç ile, Ankara ve Istanbul'u birbirine baglayan uluslararasi
E-5 kara yolunun Bolu Dagi mevkiinden sapildiginda,iki yani agaçlarla kapli 21 km'lik Abant yoluna giriyorsunuz.Otobüs ile Bolu'ya gelmisseniz , kentten Abant' a minibüs seferleri var.Abant yolu , mevsim sartlari ne olursa olsun sürekli açik tutuluyor.


Ne yenir?
Bolu Dagi yol boyunca, et izgara türü lokantalar ve restoranlarla dolu. Koru Otel'in restoranindan özel special koru kebap, bildircin izgara, kasar peynirli domates çorbasi, en çok siparisi verilenler! Otobüs sirketlerinin mola yerleri bir baska alternatifiniz olabilir. Koru Market dag çilegi reçelleri, bal alabileceginiz yer. Abant Yolu üzerinde Alabalik çiftlik restorani, göl kenarinda ise çesitli seçimler yapabileceginiz restoranlar, kafeler ve zengin sesitli açif büfe otel restoranlari seçenekler arasinda bulunuyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir