AYVALIK TATIL YERLERI UCUZ TATIL TATIL KÖYÜ TATIL KÖYLERI

AYVALAIK



Bugün oldukça keyifli bir tatil beldesi olan Ayvalik, geçmiste elverisli koylari ile korsanlar için cazip bir yöreymis. Ilerleyen zamanlarda Rum nüfusun hakim oldugu beldede, güzel Rum yapilari göze çarpiyor. Ayvalik koyunda yer alan adalardan Cunda adasinda yerlesim var. Tas evler, doga ve tarihin bulustugu yapisiyla Ayvalik, dinlendirici bir macera olabilir. Ayvalik ayni zamanda, zeytinciligin oldukça yaygin oldugu bir kent. Oraya kadar gitmisken, zeytinyagini üretildigi yerden tatma ve birazini da evinize götürme sansi bulabilirsiniz.

Ayvalik tatil cennetinde ilginizi çekebilecek baslica eserler ya da bölgeler sunlardir: Cunda (Alibey) Adasi, Seytan Sofrasi, Eski Ayvalik Evleri, Sarimsakli Plajlari, Altinova, Armutçuk, Duba Mevkii, Saatli Camii, Taksiyarhis Kilisesi, Aya Nikola Kilisesi, Ayisigi Manastiri, Leka Manastiri, Güvercin Adasi, Çamlik.


Ayvalik, Yunan Adalarindan Midilli’ye (Lesvos) de çok yakindir. Ayvalik, Efes-Bergama-Truva transit yolu üzerinde bulundugu için, ulasim kolaydir

Seytan Sofrasi, harikulade bir tepedir. Deniz, koylar, adalar ve çamliklar ayaklarinizin altinda kalir. Oraya çikip doðayi, günesin batisini seyrederken, iki zit duygunun etkisi altinda kalirsiniz: Dogaüstü sanirsiniz kendinizi ya da hiç! Cumhuriyet Alani'ndan kalkan dolmuslarla gidebilirsiniz, kendi otomobiliniz yoksa tabii... Varsa, Çamlik'tan sonra Sarimsakli yönünde yola devam ediniz, sag tarafta bir kilometre sonra karsiniza çikacak bir levha yol gösterecektir size. Çam ormani içinden geçen dar ama asfalt bir yol, tepeye kadar varir. Seytan sofrasi, yuvarlak bir sofra gibidir. Çepeçevre sarp kayaliklarin üstündedir. Oradaki gazinoyu, dogayi seyretmekte olan insanlari bir an için unutun, görmezlikten gelin... Seytanlarin bu sofra etrafinda gerçekten oturmus, toplanti yaptiklarini sanacaksiniz. Timarhane Adasi'ni da buradan bir güzel seyredebilirsiniz. Timarhane Adasi'ni seyrederken altta, sol altta bir koy göreceksiniz. Bu koya dikkatle baktiginizda dalgaciklarin üstünden asip geçtikleri bir göçük, bir kayalik dikkatinizi çekecektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir