avanos TATIL YERLERI TATIL YERI UCUZ TATIL AVANOS TATIL MERKEZLERI

AVANOS


Hititler'in Anadolu'da yasadiklari dönemlerden bu yana üzerinde yasanan bu topraklar, Asurlular, Hititler, Eski Yunan, Bizans ve Osmanli dönemlerinde adini en çok çanakçilik ile duyurmustur. Bölgede üretilen yemek kaplari, su testileri, yiyecek saklamak için çömlekler ve küpler yörenin iddiali çanak ürünleridir. Geleneksel el sanatlarina ilgi duyuyorsunuz, yolunuzu bir sekilde Avanos'a düsürerek çömlek yapimini izleyebileceginiz bir atölye bulabilirsiniz. Kentte ayni zamanda ipek ve yün hali dokumaciligi da gerçeklestirilmektedir. Kapadokya'nin bu el sanatlari merkezi, size diger tatil beldelerinden farkli bir tat öneriyor.
Ege bölgesi, Izmir ili, Bergama tatil yöresi
Izmir'in kuzeyinde 100 km uzaklikta, Bakirçay Havzasinda yer alan ve ülkemiz uygarlik tarihinin en eski yerlesmelerinden biri olan Bergama, tarih öncesi dönemlerden baslayarak Ion, Roma ve Bizans uygarliklari ile devam eden dönemde, Dünya çapinda önemi olan arkeolojik eserlere sahip olmustur.


Bergama'nin güneybatisinda Antik Dönemin önemli saglik merkezlerinden Asklepion, ilk yerlesim alani olan 300 m. yüksekliginde dik bir tepe üzerinde kurulan Akropol ve M.S. 2. yüzyila tarihlenen Serapis Tapinagi (Kizil Avlu) yörenin turistik cazibesini olusturmaktadir. Zeus Sunagi 1897 yilinda Almanya'ya kaçirilmistir. Bergama güzellik ilicalariyla, meshur Kozak yaylasiyla, plajlariyla ünlü Ayvalik ilçesi baglantisiyla, gelismis dokumaciligi ve kilimciligiyle ünlü bir ilçedir.
Tarihçe
AsklepionBugünkü adi antik dönemdeki ismi olan Pergomon 'dan gelmektedir. Ilk çagda muhtesem abideleriyle büyük bir sehir ve ayni adi tasiyan kralligin merkezi olmasinin yani sira Ortaçagin önemli stratejik mevkii, Karesiogullarinin merkezi ve son olarak Osmanli Imparatorlugunun önemli merkezlerindendir.


Avanos tatil cennetinde ilginizi çekebilecek baslica eserler ya da bölgeler sunlardir: Zelve, Çavusin (Nicephorus Phocas) Kilisesi, Güllüdere (Aziz Agathangelus) Kilisesi, Özkonak Yeralti Sehri, Dereyamanli Kilisesi, Pasabagi, Sarihan Kervansaray, Çeç Tümülüsü.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir