ASSOS TATIL YERLERI UCUZ TATIL TATIL YAP TATIL KÖYLERI

ASSOS




Assos ya da Behramkale, Çanakkale'nin Ayvacik ilçesinde. Antik dönemden bu yana üzerinde yerlesim bulunduguna dair pek çok iz tasiyor kent. Bir liman olmasina ragmen, kent sarp bir kayalik üzerine kurulmus. Anadolu'dan gelip geçen her uygarligin saldiri ve katkilarindan nasibini almis olan Assos, bugün Çanakkale - Izmir yolu üzerinde olmasi sebebiyle Ege ve Marmara'dan gelen ziyaretçileri agirliyor. Size önerimiz Assos'u gezerek, antik çagdaki insanlarin kent kurmak için ne kadar güzel bir yer seçmis olduklarina bir bakmaniz.


Bir kadeh sarap elinizde, masmavi deniz ayaklarinizin altinda ve muhtesem balik tadi damaginizda... Bunu, Assos yolculugunuzun sadece küçük bir parçasi olarak hayal edin. Bir de gezdiginiz yerleri, göreceginiz tarihi, modern yasamin kaosundan uzak sessiz geçireceginiz günleri ve unutamayacaginiz bir tatili düsünün. Assos sizi bekliyor.

M.Ö 10. yüzyilda Metymna ( Midilli) halki tarafindan kuruldugu söylenen Assos; Lidyalilarin, Perslerin, Yunanlilarin, Romalilarin ve Anadolu Selçuklularin hakimiyetlerine boyun egmis. Tarihinin son sayfasi olarak da Orhan Gazi zamaninda Osmanli egemenliginde 600 sene geçirmis.



Assos tatil cennetinde ilginizi çekebilecek baslica eserler ya da bölgeler sunlardir: Athena Tapinagi, Behramkale Köyü, Apollo Smintheion Tapinagi, Babakale, Kestanbol Kaplicalari, Kumburnu sahili, Koyunevi Köyü, Sokakagzi Sahili, Hüdavendigar Camii, Truva (Troya).

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Özgürlük Fermanı - şahinnparadisegelenekselramazancoşkusu

StockWatch (Borsa Takip Programı)

Tahvil Nedir